Uw browser ondersteunt geen cookies, of u hebt support daarvoor uitgezet. Cookies zijn vereist voor de correcte werking van de Colorful Garden webshop.
Wit/Créme
Geel/Oranje
Roze/Rood
Blauw/Paars
Bladplanten

Bloeitijd

Bloeihoogte

Filteren
Alle planten zijn vrij van schadelijke stoffen voor bijen

Alle planten zijn vrij van schadelijke stoffen voor bijen

Be friendly, Bee happy..

Naar aanleiding van de uitzending van Tros Radar over het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen op planten met als gevolg bijensterfte, heeft Kwekerijen Decker-Jacobs B.V. (onderdeel van Colorful Garden) onderzoek laten uitvoeren naar pesticiden op verschillende bijenlokkende- en vlinderplanten die zij verkoopt aan tuincentra.

Het onderzoek van Tros Radar toont aan dat tuinplanten pesticiden kunnen bevatten die schadelijk zijn voor bijen. Vaste planten kwekerij Kwekerijen Decker-Jacobs B.V. weet als geen ander dat bijen belangrijk zijn voor de natuur en voelt zich verantwoordelijk voor de verkoop van gezonde planten voor zowel mens en dier.

Om zeker te zijn heeft Kwekerijen Decker-Jacobs B.V. door een onafhankelijke instantie (Blgg AgroXpertus) onderzoek laten uitvoeren naar de pesticiden op verschillende bijenlokkende- en vlinderplanten zoals geitenbaard (Aruncus), zonnehoed (Echinacea en Rudbeckia), ijzerhard (Verbena) en vingerhoedskruid (Digitalis). Uit dit onderzoek blijkt dat op deze planten geen pesticiden zijn gevonden die giftig zijn voor bijen. Doordat Kwekerijen Decker-Jacobs B.V. voor het hele assortiment dezelfde gewasbeschermingsmiddelen gebruikt kan geconcludeerd worden dat zij geen gebruik maakt van pesticiden die schadelijk zijn voor bijen.

Drachtplanten spelen door de afgifte van stuifmeel en nectar een belangrijke rol voor de leefbaarheid van bijen, hommels en vlinders. Een combinatie van drachtplanten met andere vaste planten zorgt voor een gevarieerde natuurlijke tuin en de benodigde biodiversiteit in de natuur.